Τι να προσέξετε στο μακιγιάζ σας αν φοράτε φακούς επαφής

93

Οι φακοί επαφής είναι ίσως η καλύτερη εφεύρεση της ανθρωπότητας. Αν είχατε και εσείς 6 βαθμούς μυωπία σε κάθε μάτι, συν λίγο αστιγματισμό δωράκι, θα με νιώθατε. Είναι σωτήριοι όταν βρέχει έξω (δοκιμάστε να κυκλοφορήσετε με γυαλιά όταν ρίχνει καρεκλοπόδαρα και θα παρακαλάτε να υπήρχαν μίνι υαλοκαθαριστήρες για κάθε φακό σας) ή όταν ο ήλιος λάμπει υπερβολικά πολύ και εσείς τυφλώνεστε αλλά δεν μπορείτε να βάλετε γυαλιά ηλίου.

Παρόλα αυτά, στο μακιγιάζ –και γενικότερα για να είμαι ειλικρινής- εμφανίζουν μια δυσκολία: τα ερεθισμένα μάτια. Τι μπορείτε να κάνετε τότε; Τότε ακολουθείτε τα παρακάτω tips και λέτε αντίο στους ερεθισμούς.

Μην χρησιμοποιείτε λιπαρά προϊόντα
Και δεν αναφερόμαστε μόνο στα προϊόντα ματιών (σκιές κλπ) αλλά όλου του προσώπου. Τα έλαια έχουν τον τρόπο τους να «μεταναστεύουν» και να καταλήγουν στα μάτια σας συνεπώς διαλέξτε προϊόντα που γράφουν oil free.

Πείτε όχι στις πούδρες
…και ναι στις κρέμες. Οι σκιές σε μορφή πούδρας (οι κλασικές) θα μπουν μέσα στα μάτια σας όσο προσεκτικές και αν είστε. Αν δεν τα ερεθίσουν, θα θολώσουν τους φακούς σας. Για να βάλετε λοιπόν χρώμα στα βλέφαρα και να συνεχίσετε να βλέπετε καλά, διαλέξτε σκιές με κρεμώδη υφή ή σε στικ.

Προσοχή με τη μάσκαρα
Οι αδιάβροχες και πολύ πλούσιες υφές που στεγνώνουν και δημιουργούν τρίμματα (τα οποία βρίσκετε σε όλο το πρόσωπό σας) δεν είναι κατάλληλες. Τα τρίμματα μπορεί να μεταφερθούν και στα μάτια σας με συνέπεια να σας τα ερεθίσουν. Διαλέξτε πιο ελαφριές υφές και σηκώστε το βλέφαρό σας με τα δάχτυλα κατά την εφαρμογή για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Μην βάζετε μολύβι
Όχι παντού, αλλά στο εσωτερικό του κάτω βλεφάρου. Σίγουρα αντιλαμβάνεστε το κακό που μπορεί να προκαλέσει. Τι να κάνετε όμως αν θέλετε οπωσδήποτε να βάλετε μολύβι κι εκεί; Να διαλέξετε μολύβια με gel υφή. Δεν είναι 100% ασφαλή αλλά είναι σαφώς καλύτερα.